Drugi z serii koktajli przygotowanych do sesji magazynu Kocioł – tym razem mam dla Was koktajl karmelowy.
Koktajl jest obłędny, przyssaliśmy się do niego po sesji zdjęciowej i wypiliśmy całego, mimo że mieliśmy jeszcze 3 inne. Jest mocno słodki, ale to przyjemna słodycz. Dość spory dodatek soli w karmelu fajnie kontrastuje. Oczywiście możecie użyć gotowego sosu karmelowego i śmietany w puszce, ale polecam przygotować te 2 produkty samemu, różnica jest ogromna!
Składniki:
-3 gałki lodów śmietankowych
-½ szklanki mleka
-solony sos karmelowy (kliknij po przepis)
Do dekoracji:
bita śmietana, najlepiej 36%
pianki marshmallow
rozpuszczona czekolada
baton orzechowy z karmelem
Przygotowanie:
1. Lody, mleko i 3–4 łyżki karmelu miksujemy w shakerze. Do schłodzonej szklanki wlewamy koktajl.
2. Dekorujemy ubitą śmietanką, piankami, rozpuszczoną czekoladą, batonem z orzechami oraz karmelem.
Leave A Reply