Lemoniada limonkowo-bazyliowa to w moim domu hit tego lata. Jest cudownie orzeźwiająca, świeża i ma piękny zielony kolor. Robi się ją w 5 sekund, a pijemy ją najlepiej od razu po zmiksowaniu. Jeśli nie macie zielonego melona, możecie użyć żółtego lub zwykłego arbuza. Ilość miodu i bazylii polecam dobrać do własnych preferencji smakowych 🙂
Składniki na lemoniadę limonkowo-bazyliową:
– 1 litr wody
– 2 limonki
– duża garść bazylii
– 1/4 zielonego melona
– 2 łyżeczki miodu
– 10 kostek lodu
Przygotowanie:
Z melona usuwamy pestki i skórkę, z limonek wyciskamy sok. Wszystkie składniki wrzucamy do blendera kielichowego i miksujemy, aż składniki się połączą. Podajemy schłodzoną.
2 komentarze
jaki ładny kolor wyszedł 🙂 bardzo apetycznie
To dzięki bazylii 🙂