Spieszmy się gotować szparagi, bo za chwilkę ich nie będzie! Nie wiem jak wy, ale ja jestem team zielone 😉 Dzisiaj szybki przepis na szparagową przekąskę: szparagi pieczone w parmezanie. Można je podać np. z sosem miętowym. Pycha!
Szparagi pieczone w parmezanie
Kategoria
Vege Factory
Persons
2
Czas Przygotowania
25 minut
Total Time
25 minut
Składniki
- 300 g szparagów (waga po odcięciu końcówek)
- 1 jajko
- 50 g startego parmezanu
- 1,5 łyżki nasion chia
- sól w płatkach
Instrukcje
- Wcześniej umyte, wysuszone i pozbawione zdrewniałych końcówek szparagi moczymy w roztrzepanym jajku. Następnie obtaczamy w mieszance chia i startego drobno parmezanu. Układamy na blaszce i pieczemy ok. 15 minut w 200 stopniach. Podajemy posypane płatkami soli na przykład z sosem miętowym.
2 komentarze
Z sosem miętowym… brzmi świetnie!
Oj tak, szkoda, że już po sezonie na szparagi 🙂