Dziś szybciutko – przepis na domowy cukier cynamonowy
Na sklepowych półkach możecie znaleźć gotowy cukier cynamonowy, idealny na tę porę roku. Ale po co kupować „gotowca”, skoro można taką przyprawę szybko i tanio zrobić samemu, w domu. Domowy cukier cynamonowy to nic innego, jak zmielony cukier kryształ i mielony cynamon – prosto, tanio, mega smacznie! Można go wykorzystać do wypieków (np. szarlotek), deserów, śniadań, kawy czy herbaty. Na zimę jak znalazł!
Na zdjęciu widzicie też cudowną korzenną przyprawę do kawy, autorstwa Olgi z bloga olgaplaza.pl, która pewnie niedługo doda swój przepis 🙂
Czas przygotowania: 2 minuty
Liczba porcji: 200 g
Składniki:
-200 g cukru
-2 czubate łyżeczki cynamonu
Przygotowanie:
Cukier mielimy w malakserze lub w młynku. Dodajemy sproszkowany cynamon, mieszamy. Przechowujemy w zamkniętym pojemniku.
Leave A Reply